Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Kattenvoeding voor binnen- en buitenkatten

Een kat die binnen leeft, heeft een andere levensstijl dan een kat die ook buiten komt. Door dit verschil heeft een binnenkat ook andere (voedings-)behoeften en risico’s dan een kat die naar buiten gaat.

Slapen

Een binnenkat slaapt gemiddeld achttien uur per dag. Terwijl de buitenkat ongeveer vier tot acht uur aan het jagen is en maar twaalf tot veertien uur per dag slaapt. Binnenkatten verbruiken dus minder energie dan buitenkatten en zouden, om overgewicht te voorkomen, een minder energierijke voeding moeten krijgen dan hun buitenvrienden.

Vachtverzorging

Binnenkatten zijn gemiddeld drie à vier uur per dag bezig met de verzorging van hun vacht. Zij doen dat intensiever dan katten die naar buiten gaan. Door de extra tijd die zij besteden aan vachtverzorging, krijgen zij meer haren binnen. Binnenkatten hebben dus een grotere kans op haarballen. Om de kans op de vorming van haarballen te verkleinen, zou je kunnen kiezen voor een voeding met speciale vezels die de losse haren bindt, zodat deze beter via de ontlasting kunnen worden uitgescheiden.

Territorium

Wist je dat als je kat buiten komt, ze een territorium heeft van gemiddeld 8000 m²? Dat is best veel hè? Zet dit maar eens af tegen het territorium van een binnenkat: gemiddeld 35 tot 100 m². Een buitenkat is dus veel meer in beweging om haar territorium te beschermen en kan een voeding gebruiken om haar spieren sterk te houden en haar botten te ondersteunen.

Geschikte voedingen

Welke voedingen zijn dan geschikt?

  • ROYAL CANIN® Fit32 - Algemene voeding voor de gezonde volwassen kat die bijvoorbeeld alleen in de tuin buiten komt.
  • ROYAL CANIN® Outdoor - Is voor de avonturier die erop uit gaat. Zij kan wat energierijkere voeding gebruiken, die tevens haar weerstand ondersteunt en helpt haar spieren en botten sterk en soepel te houden.
  • ROYAL CANIN® Indoor - Is voor de binnenkat die minder energierijke voeding nodig heeft en die tevens de kans op haarballen verkleint.

Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…