Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Als herplaatsen van jouw kat de laatste optie is..

Soms loopt het leven anders dan je had verwacht en ontstaan er omstandigheden die het goed zorgen voor je kat tot een uitdaging maken. Veranderingen kunnen veel impact hebben op het geluk van je kat. Is het misschien beter om haar te herplaatsen?

Je kat herplaatsen

Leefomstandigheden kunnen veranderen. Je relatie kan over gaan. Er kan een kindje komen of je kunt problemen krijgen met je gezondheid. Dit soort gebeurtenissen hebben ook veel impact op het geluk van je kat. Ze is misschien vaker alleen thuis of ze kan heel bang zijn van de huilende baby. Kortom; veranderingen waar je kat niet blij van wordt. Hoe moeilijk de beslissing ook is, soms is het beter om voor het welzijn van de kat te kiezen en een ander baasje voor haar te zoeken.

Asiel of verhuisdieren.nl

Natuurlijk zou het het mooist zijn als je kat kan verhuizen naar familie of vrienden; dan kun je haar nog eens zien! Maar helaas lukt dat niet altijd. Asiel Je kunt er voor kiezen om haar naar het asiel te brengen. Vanuit daar wordt dan een passend baasje voor haar gezocht. Een verblijf in een asiel brengt echter wel veel stress met zich mee. Verhuisdieren Verhuisdieren.nl in een online platform waar je een nieuw baasje kunt zoeken voor je lieve kat terwijl zij gewoon bij jou thuis blijft.

Hoe werkt verhuisdieren.nl?

Je kunt een plaatsprofiel aanmaken op deze website met mooie foto's van je kat. Ook vul je haar behoeften in: dus of ze graag buiten komt, van kroelen houdt en of ze bij andere huisdieren kan wonen of niet. Match met het best passende baasje Vervolgens wordt het profiel gematched aan een zoekprofiel van iemand die een kat zoekt en die het best past bij de behoeften van jouw kat. Dan kunnen jullie contact met elkaar opnemen en beslis jij bij welk nieuwe baasje je kat kan gaan wonen.

Contact houden

Op deze manier weet je bij wie je kat terecht komt en kun je - indien het nieuwe baasje dat ook leuk vindt - contact houden om te horen hoe het met haar gaat. Daarnaast bespaar je haar op deze manier een stressvol verblijf in het asiel. Als je voor een kat kiest, ga je ervan uit dat je tot aan haar dood voor haar kunt zorgen. Voel je niet schuldig als dat niet lukt; je kiest uiteindelijk voor het welzijn van je kat. Kies voor de beste manier om een ander baasje voor haar te vinden.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…