Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Je kat verwennen? Doe het verantwoord!

Soms verdient je kat gewoon een verwennerij. Omdat ze zo lief is, iets heel goed gedaan heeft, of gewoon omdat jij er zin in hebt. Je kat af en toe verwennen is niets mis mee, maar doe het wel verantwoord!

Natvoeding

Eén van de simpelste manieren om je kat verantwoord te verwennen, is een passende natvoeding te geven. De meeste katten vinden natvoeding heerlijk en het is nog gezond ook. Omdat het voor 80% uit water bestaat, ondersteunt het haar nieren en urinewegstelsel. Zorg wel dat je een natvoeding geeft die past bij haar brokvoeding. Zeker als je kat een speciale voeding krijgt vanwege haar gezondheid. Royal Canin heeft vaak een passende natvoeding bij een brokvoeding.

Beloon met eigen brokjes

Ook kun je je kat verwennen door het natuurlijke jachtinstinct van je kat te stimuleren: laat haar spelenderwijs achter haar brokjes aan rennen, of met een voerbal spelen. Gebruik bij voorkeur brokjes van haar eigen voeding. Kattensnoepjes hebben andere ingrediënten en voedingstoffen waar haar spijsverteringsstelsel van streek van kan raken en dat is voor je kat natuurlijk niet fijn. Trek deze brokjes wel af van haar dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voeding om overgewicht te voorkomen.

Verwennen met iets anders dan voeding

Je kunt je kat ook op andere manieren verwennen. Wat dacht je van een heerlijke borstelbeurt om haar losse haren te verwijderen? Of een massage met een borstelhandschoen. Als ze daar eenmaal aan gewend is, vindt ze het vast heerlijk! Geef haar een uitgebreide kroelsessie. Katten die dol zijn op aaien, kun je niet blijer maken dan met de handen en volle aandacht van het baasje. Spelen met je kat is ook een traktatie. Ze beweegt, verveelt zich niet en is voldaan na een leuk jachtspelletje.

Nieuwe slaapplek

Katten houden van slapen! Je kunt haar trakteren op een nieuw fijn mandje, een lekker zacht dekentje of een leuke slaapmand voor aan de verwarming. Ga op ontdekking waar je kat graag ligt en probeer die plek voor haar te optimaliseren. Ze zal je dankbaar zijn...


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…