Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Druk druk druk, maar de kat is er ook nog!

Iedereen kent van die periodes dat je opgeslokt wordt door je dagelijks leven; werk, sociaal leven, sport en ga zo maar door. Maar thuis zit je kat. Zij verdient toch ook voldoende aandacht. Hoe zorg je ervoor dat je kat blij en tevreden blijft?

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit

Je kat heeft echt geen uren aandacht per dag nodig. Maar op een paar momenten vindt ze het wel fijn als ze even jouw attentie heeft. Zorg ervoor dat die momenten er toe doen en dan hoeven ze niet lang te zijn. Je kunt beter in de ochtend en de avond vijf minuten echt even spelen met je kat en haar een welgemeende knuffel geven dan tien keer per dag haar een aai geven terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. De kwaliteit van het moment is belangrijker dan de kwantiteit.

Voerbal

Moet je veel van huis, maar wil je je kat toch een verzetje geven, laat dan een voerbal achter met haar brokjes erin. Doe dit alleen als je kat vertrouwd is met de voerbal en ze weet hoe zij deze moet gebruiken. Trek ook de hoeveelheid brokjes af van haar dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voeding, anders loop je kans dat ze te zwaar wordt. Je kunt ook zachtjes een muziekje aan laten staan als je weggaat. Dan is het niet zo stil in huis.

Feromonen

Katten communiceren vooral via geuren en feromonen. Als je heel druk bent en je merkt dat je kat stress ervaart van jouw drukke leven, probeer dan een feromonendispenser op te hangen. De feromonen hebben een rustgevende werking op katten. Dit kan net het zetje zijn dat je kat nodig heeft om weer haar rust te vinden, als ze dan nu even niet bij jou op schoot kan liggen.

Je kunt haar ook (tijdelijk) overzetten op ROYAL CANIN® Calm, een voeding die haar helpt in balans te blijven.

Niet te lang alleen

Katten zijn zelfstandige dieren, maar ook zij houden van gezelschap. Als je leven een korte periode wat drukker is, is dat niet erg. Met kwalitatief goede contactmomenten, kan je kat dit wel aan. Merk je dat je je kat structureel te weinig aandacht kunt geven in de vorm van aanraking, spel en (vacht-)verzorging, bekijk dan of je nog wel echt goed voor je kat kunt zorgen. Overweeg een soortgenoot in huis te nemen of, als dat geen optie is, overweeg een herplaatsing voor het welzijn van je kat.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…