Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hoe zorg ik dat mijn kat voldoende drinkt?

Om haar urinewegen gezond en in goede conditie te houden, is het heel belangrijk dat je kat voldoende drinkt. En dat kan soms best een uitdaging zijn. Wij geven je wat tips om je kat toch voldoende vocht op te laten nemen.

Voldoende drinkbronnen

Katten houden van brede kommen die tot de rand gevuld zijn. Dan raken hun snorharen de randen niet constant. Daarnaast gaan katten niet graag op zoek naar water. Het is dus belangrijk dat zij op hun vaste routes regelmatig een bak vers drinkwater tegenkomen. Plaats dus door het huis het liefst meerdere bronnen, zodat je kat nooit op zoek hoeft naar water. Is je kat een lastige drinker, introduceer dan de drinkfontein. Katten houden van vers stromend water!

Logische plekken voor de drinkbak

De kat heeft ook nog eens een voorkeur voor waar die drinkbakjes dan staan. Het liefst niet in de buurt van de kattenbak of de etensbak; hun water zou zomaar vies kunnen worden! Ook drinken ze graag op hun gemak en zonder stress. Dus een rustige plek in huis, waar niet te veel drukte is, zou een pluspunt kunnen zijn. Heb je meerdere katten in huis, zorg dan dat er voor elke kat op haar favoriete plekje altijd een bakje vers drinkwater staat.

Verschoon het water regelmatig

Ook al is het bakje nog lang niet leeg, je kat houdt van vers water. Ververs het bakje water dus het liefst elke dag. Als je een drinkfontein gebruikt, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze vers water bevat.

Natvoeding

Is je kat echt een slechte drinker en wil je toch dat ze voldoende vocht binnenkrijgt, overweeg dan minimaal één keer per dag natvoeding te geven. Dit bestaat voor 80% uit water, dus dan krijgt ze tijdens het eten toch voldoende vocht binnen. Royal Canin heeft vaak een passende natvoeding bij een droogvoeding. Katten die niet voldoende drinken kunnen blaasontsteking, blaasgruis of urineweginfecties krijgen. Het loont dus de moeite je kat te stimuleren voldoende te drinken.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…