Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Welke voeding krijgt mijn kat met gebitsproblemen?

Katten vinden het vaak niet zo fijn als je in hun bek wilt kijken of hun bek aan wilt raken. Tandenpoetsen is daarom vaak een uitdaging. Tandplak en tandsteenvorming kunnen voor gebitsproblemen zorgen. Welke voeding kun je je kat dan het best geven?

Tandplak en tandsteenvorming

Naarmate katten ouder worden, hebben ze een grotere kans op tandplak en tandsteenvorming. Als daar niets aan gedaan wordt, kan dit leiden tot pijnlijke gebitsproblemen en uiteindelijk zelfs tandverlies. Om het niet zo ver te laten komen is het aan te raden de tanden het liefst elke dag te poetsen. Houdt jouw kat daar echt niet van, probeer dan minimaal 1 keer per dag de buitenkant van haar wangen te masseren. Zo 'poets' je toch een beetje haar tanden.

Speciale dentalvoeding

Sommige katten hebben nu eenmaal meer aanleg voor tandplakvorming dan andere en de ene kat staat het tandenpoetsen wel toe, de ander misschien niet. Als jouw kat een grotere kans heeft op tandplakvorming kun je overwegen je kat ROYAL CANIN® Dental te voeren. Hierin zitten ondermeer calciumvangers die helpen tandsteenvorming te verminderen. De vorm en de grootte van de brok stimuleert je kat ook om extra goed te kauwen. Overleg met je dierenarts of het verstandig is om over te stappen.

Natvoeding

Als je kat met gebitsproblemen kampt, zoals pijn of loszittende tanden, dan moet je natuurlijk eerst naar de dierenarts om haar pijn weg te nemen. Bij sommige katten blijft het gebit een gevoelig punt en in dat geval kun je haar wat vaker natvoeding aanbieden. Natvoeding bestaat voor 80% uit water en is dus makkelijk eetbaar voor je kat. Kies wel een voeding die past in haar dieet en past bij haar levensfase. Het is namelijk belangrijk dat ze de juiste voedingsstoffen binnen blijft krijgen.

Natvoeding is extra smakelijk, waardoor je kat gestimuleerd wordt om te eten, ook als ze een pijnlijke bek heeft. Het kan dus een goede manier zijn om er voor te zorgen dat je kat wel voldoende blijft eten.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…