Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hulp bij de zorg voor je kat

Je kat is natuurlijk je beste maatje. Maar ja, je wilt ook wel eens op vakantie of minder leuk: je moet misschien wel een tijdje naar het ziekenhuis of je werk is tijdelijk heel druk. Kortom: je zoekt een beetje hulp bij de zorg voor je kat.

Een lief maatje voor je kat

Als je je kat een tijdje alleen moet laten of ze is door de weeks vaak alleen thuis is het fijn als er voor haar gezorgd wordt. Je kunt vragen of familie of buren haar eten en water willen geven. Maar als je die niet hebt, kun je ook denken aan stichting Oopoeh ("opa's en oma's passen op een huisdier"). Dit zijn 55+-ers die zelf liever geen huisdier (meer) willen, maar het wel heel leuk vinden om af en toe op een kat of hond te passen! Via de website kun je een profiel aanmaken.

Geschikte oppas voor je kat

Er zijn twee manieren hoe je voor je kat kunt laten zorgen; er komt iemand bij jou thuis voor de kat zorgen, of je brengt de kat uit logeren. Als een Oopoeh in de buurt woont, is het misschien het fijnst om de kat in haar eigen omgeving te laten. Katten hechten veel waarde aan hun eigen territorium. Als er dan een lieve meneer of mevrouw komt die haar dagelijks kroelt, met haar speelt en eten en drinken geeft, is het al snel goed.

Uit logeren

Als je een fijn adres hebt gevonden waar je kat mag logeren, is dat natuurlijk ook goed! Geef in dat geval wel haar eigen spulletjes mee, zodat ze de geur van thuis mee krijgt. Realiseer je dat je kat wel even moet wennen aan haar nieuwe, tijdelijke logeeradres en dat het even duurt voor ze zichzelf is. Ook is het zaak haar de eerste paar weken binnen te houden, zodat ze niet wegloopt of verdwaalt. Maak hier goede afspraken over met de Oopoeh.

Kosten

Realiseer je dat er vaak kosten verbonden zijn aan het vinden van een fijn oppasadres voor je kat. Bij Oopoeh worden inschrijfgeld en maandelijkse abonnementskosten in rekening gebracht. Een kattenoppas en een pension rekenen een dagtarief. Een buurman of -vrouw of een familielid doen het vaak voor niets, maar wees er dan wel van verzekerd dat je kat voldoende aandacht, eten en vers water krijgt. Zeker als het voor een langere periode is.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…