Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Een gezond kattengebit; poetsen!

Katten kunnen heel goed voor zichzelf zorgen; ze houden hun vacht schoon en hun nagels over het algemeen netjes kort. Maar bij de verzorging van hun gebit kunnen ze toch wel wat hulp gebruiken...

Tandplak en de gevolgen

Je kat kan last krijgen van tandplak wanneer ze vaste voeding begint te eten, als kitten dus al! Tandplak is een ophoping van bacteriën en voedselresten op de tanden. Verwijder je deze tandplak niet, dan kan de tandplak binnen 24 uur tandsteen worden. Van tandsteen kan het tandvlees en omliggende weefsel ontstoken raken. Dit veroorzaakt pijn en ongemak bij je kat en in het ergste geval kan je kat haar tanden zelfs verliezen. Gelukkig kun je dit eenvoudig voorkomen.

Poetsen, poetsen en nog eens poetsen!

Katten vinden het niet fijn als je in hun bek zit. Daarom kun je het tandenpoetsen het beste van jongs af aan aanleren. Is dat bij jouw kat niet gelukt, wanhoop niet! Ze kan er nog steeds aan wennen, maar het vergt wel wat geduld en tijd. Verdiep je goed in hoe je je kat het beste rustig aan tandenpoetsen kunt laten wennen en overhaast niets. Als ze er angstig voor wordt, wordt het alleen maar lastiger.

Speciale brokken

Heeft jouw kat al een aantal keer flinke tandsteen-aanslag gehad die verwijderd moest worden door de dierenarts, overleg dan of een speciale voeding misschien geschikt is voor jouw kat. ROYAL CANIN® Dental heeft zogenoemde calciumvangers die helpen de vorming van tandplak tegen te gaan. De speciale samenstelling, textuur, vorm en grootte van de brok zorgen er ook voor dat de tanden en kiezen tijdens het kauwen goed gereinigd worden Blijf evengoed oefenen met poetsen!

Gebitsproblemen

Wees je er van bewust dat katten niet snel laten zien dat ze pijn hebben. Dus ook gebitsproblemen ontdek je als baasje vaak (te) laat. Ruikt je kat niet fris uit haar bek, ga dan even met haar naar de dierenarts en laat haar gebit nakijken. Als je kat niet graag meer eet, is het echt noodzakelijk dat je naar de dierenarts gaat. Zij kan vaststellen of haar gebit hier de reden voor is of dat er mogelijk een andere oorzaak aan ten grondslag ligt.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…