Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Mixed feeding bij katten; wat is dat precies?

Mixed feeding betekent dat je kat zowel droog- als natvoeding te eten krijgt. Ongeveer 40% van alle katten in Nederland krijgt zowel nat- als droogvoer. Er kunnen verschillende redenen zijn om je kat twee soorten voeding te geven.

Voordelen van mixed feeding

  • ONDERSTEUNING URINEWEGEN - Natvoeding is goed voor een verhoogde vochtopname door je kat. Haar urine wordt hierdoor dunner en minder geconcentreerd. De kans op blaasgruis neemt daardoor af.
  • ONDERSTEUNING GEZOND GEBIT - Over droogvoer wordt vaak gezegd dat het tandplak helpt tegengaan met een zogenaamd poetseffect. Dit voordeel bestaat, maar alleen bij brokjes met een speciale grootte, vorm en textuur. Zo'n brokje valt pas uiteen wanneer de tand de brok doorboord heeft.
  • ONDERSTEUNING SPIJSVERTERING - De voedingsvezels in droog- en natvoeding ondersteunen de spijsvertering en de darmflora. Daarnaast helpt het hoge vochtgehalte in natvoeding te droge ontlasting voorkomen.
  • SMAAKBELEVING - Is je kat een moeilijke eter, dan kan het helpen om droogvoeding met natvoeding te mengen. De geur van natvoer is vaak wat uitgesprokener. Dit bevordert de eetlust bij kieskeurige fijnproevers.

Hoe mix je nat- en droogvoeding?

Dat hangt helemaal af van je kat. Als je kat als kitten al te maken heeft gehad met zowel droog- als natvoeding is het makkelijker je kat aan deze manier van voeden te laten wennen. Je kunt ervoor kiezen de kat in de ochtend brokken te geven en in de avond natvoeding of omgekeerd. Je kunt ook wat natvoeding door de brokken mengen. Dit is een goede combinatie voor kieskeurige katten.

Mixed feeding van goede kwaliteit

Wil je de gezondheid van je kat echt optimaal ondersteunen, dan mix je de droog- en natvoeding van ROYAL CANIN®. Je kat krijgt dan de volledige en evenwichtige hoeveelheid voedingsstoffen binnen die zij nodig heeft. Om de ondersteunende voedingsstoffen elkaar te laten aanvullen en versterken, is het wel belangrijk om ROYAL CANIN®-producten alleen met elkaar te mixen. Hoe je het best mixt met ROYAL CANIN®-voedingen staat in de voedingstabel op iedere verpakking vermeld.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…