Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Heeft voeding invloed op de huid van mijn kat?

De huid van je kat is haar grootste orgaan en heeft meerdere taken. De huid beschermt haar tegen irritaties van buitenaf, isoleert de lichaamswarmte en voorkomt uitdroging. Een gezonde huid is dus belangrijk voor de algehele gezondheid van je kat.

Belangrijke voedingstoffen

Voeding speelt wel degelijk een heel belangrijke rol in het gezond houden van de huid van je kat. Zonder de juiste voedingstoffen kan de huid minder gezond zijn en minder effectief zijn werk doen. Het is belangrijk dat zij de juiste hoeveelheid eiwitten, mineralen, vetten en vitamines binnenkrijgt om een gezonde huid op te bouwen. Wist je dat ongeveer dertig procent van haar eiwitinname gebruikt wordt voor de opbouw van huid en vacht? Eiwitten moeten dus van goede kwaliteit zijn!

Vetten

Andere belangrijke voedingsstoffen zijn de vetzuren omega 3 en 6. Deze helpen de huid gezond te houden en de vacht te ondersteunen. Katten kunnen deze vetzuren onvoldoende zelf aanmaken en zijn dus afhankelijk van de inname via hun voeding. Als ze een tekort aan deze vetzuren binnenkrijgen, kan dit resulteren in een matte vacht, huidschilfering of droge huid.

Mineralen en vitamines

Een keur aan vitamines is nodig om de huid en vacht goed te laten functioneren. Vitamine A helpt de celdeling, terwijl verschillende vitamines B, waaronder B8 (biotine), B3 en B5 bijdragen aan de omzetting uit vetten, eiwitten en koolhydraten. Vitamine E is een natuurlijke antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt. Er zijn twee onmisbare mineralen voor een gezonde huid en vacht: zink en koper (voor een intense kleur).

Juiste voeding

Een tekort aan een van deze voedingstoffen leidt heel langzaam tot gezondheidsproblemen, waardoor je dat als eigenaar niet snel door zult hebben. Alle voedingen van Royal Canin zijn samengesteld uit zorgvuldig uitgebalanceerde voedingsstoffen die passen bij de leeftijd, levensstijl of het ras van jouw kat. Doe daarom regelmatig de voedingswijzer om te checken of jij nog steeds de juiste voeding koopt voor jouw kat!


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…