Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Verhuizen, een stressvolle gebeurtenis voor je kat

Een kat kan zo maar zestien jaar worden, dus de kans is groot dat zij ooit een keertje met je mee zal verhuizen naar een andere woning. Katten zijn territoriaal en houden niet zo van verandering. Verhuizen is dus een stressvolle aangelegenheid...

Houd rekening met je kat

Verhuizen is vaak een stressvol moment, ook voor jou als baasje. Je bent druk om alles te regelen. Toch is het belangrijk om ondanks alle drukte tijd vrij te maken voor aandacht voor je kat. Ze zal spanning ervaren van de verhuisdozen, spullen staan niet meer op hun plek. Pak af en toe een moment om even met je kat te kroelen of om even met haar te spelen. Heb je een kat die snel gespannen is, houd haar dan weg van alle drukte en geef haar een eigen rustige kamer, waar ze veilig is.

Nieuwe huis

Richt in het nieuwe huis meteen een kamer in waar je kat kan verblijven terwijl de verhuizers in en uit lopen. Je wilt voorkomen dat je kat ontsnapt! Zorg dat daar een kattenbak, wat eten en water staan en leg of zet haar vaste dekentje of mandje neer. Plak een briefje op de deur dat de kat daar zit en de deur gesloten moet blijven. Pas als iedereen weg is en je gecontroleerd hebt of alle ramen en deuren gesloten zijn, kan ze uit de kamer om de rest van het huis te ontdekken.

Stress verminderen

Wil je je kat zo snel mogelijk op haar gemak laten zijn, overweeg dan een Feliway-verdamper op te hangen. Deze scheidt feromonen uit waar veel katten rustiger van worden. Zet ook de kattenbak, etens- en waterbak al op hun vaste plek. Je kat wil zo snel mogelijk weer een eigen routine oppakken en het helpt haar als haar bakken niet telkens worden verplaatst. Je kunt je kat ook al vóór de verhuizing op speciale voeding zetten. ROYAL CANIN® Calm helpt je kat in balans te houden.

Binnenhouden

Als je kat naar buiten mag, is het wel zaak haar eerst even binnen te houden. Ze moet eerst goed wennen voor ze naar buiten kan. Hoe lang ze binnen moet blijven, hangt af van je kat. Een stelregel is zes weken, maar als jouw kat na een week of drie helemaal relaxt is en zich thuis voelt, kun je haar prima voorzichtig naar buiten laten als jij thuis bent. Zorg dat ze gechipt is en het nieuwe adres is geregistreerd! Mocht ze toch weglopen of verdwalen, dan kan ze bij je terug gebracht worden.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…