Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Voeding voor de kat die wat extra zorg nodig heeft

Wist je dat ongeveer de helft van alle katten last heeft van een gevoeligheid, zoals een gevoelig spijsverteringsstelsel, kwetsbare huid of aanleg voor overgewicht. Met de juiste voeding kun je je kat goed ondersteunen.

Wat voeding al niet kan doen

Om katten met een specifieke kwetsbaarheid optimaal te ondersteunen, heeft Royal Canin een speciale lijn ontwikkeld: ROYAL CANIN® Feline Care Nutrition. Deze complete en uitgebalanceerde voedingslijn bevat specifieke voedingen voor onder andere de ondersteuning van spijsvertering, huid en vacht, gebit of urinewegen. Ook als je kat gecastreerd/gesteriliseerd is en een grotere kans heeft om te zwaar te worden, is er een voeding in deze lijn die helpt de gewichtstoename van je kat te beperken.

Speciale voedingen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je kat echt last heeft van bepaalde aandoeningen, zoals urinewegproblemen, nierziekte, artrose of serieuze huidproblemen. In die gevallen is het altijd aan te raden eerst met je kat naar de dierenarts te gaan en haar goed te laten onderzoeken. De dierenarts kan vaststellen of je kat inderdaad een aandoening heeft en of het dan verstandig is om over te stappen op een speciale voeding.

Na een operatie of trauma

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je kat moet herstellen van een ziekte, operatie of trauma en gewicht is verloren. Dan is het zaak haar op verantwoorde wijze weer op haar ideale gewicht te krijgen. Vraag altijd advies aan je dierenarts over hoeveel voeding je haar het best kunt geven. Vaak wordt dan een extra energierijke en smakelijke voeding geadviseerd, die tevens ook makkelijk verteerbaar is, zodat ze eenvoudig alle voedingsstoffen goed kan opnemen.

Voedingswijzer

Ben je benieuwd naar welke voeding het meest geschikt is voor jouw kat, vul dan in een kleine twee minuten de voedingswijzer van Royal Canin in. Na het invullen van een aantal vragen, krijg je een advies voor de voeding die het beste bij jouw kat, haar levensstijl en eventuele gevoeligheden kan passen. Wil je overleg of advies, dan kun je ook altijd nog contact opnemen met ons kenniscentrum. Het team van voedingsdeskundigen en dierenartsen zit klaar om je te helpen.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…