Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Hoe ontdek ik de drinkvoorkeur van mijn kat?

Katten zijn van nature geen goede drinkers. En dat is niet altijd handig, omdat voldoende water drinken bijdraagt aan hun gezondheid. Laten we dus eens gaan kijken hoe je de drinkvoorkeuren van je kat zou kunnen ontdekken...

Vorm en materiaal van de bak

We beginnen bij de vorm en het materiaal van de bak. Pak eens verschillende groottes, materialen en vormen uit de kast en plaats deze op verschillende plekken in huis. Plak een stukje ducttape aan de binnenkant en vul de bak tot aan de tape. Zo kun je bijhouden uit welke bak er gedronken wordt. Merk je dat een bak een voorkeur geniet, wissel deze dan eens met een andere bak. Zo ontdek je of het de bak óf de plek is waar je kat graag drinkt.

Plek uitzoeken

Als je de meest favoriete bak van je kat hebt ontdekt, is het belangrijk om deze ook nog eens op haar favoriete plek te zetten. Plaats deze bak, of het liefst meerdere identieke bakjes, op diverse plekken in huis. Als je meerdere etages hebt waar de kat mag komen, plaats ze dan ook op elke etage van het huis. Markeer de bakjes weer met tape en bekijk uit welke bak het meest gedronken wordt. Dat is dan haar favoriete drinkplek! Zorg dat daar altijd vers water staat, in haar favoriete bakje.

Kieskeurige drinker

Sommige katten willen liever helemaal niet uit bakjes drinken of hebben de voorkeur voor water met een smaakje. Denk aan bakjes regenwater in de tuin, de vijver of de vissenkom. Je kunt testen of je kat water met een smaakje lekkerder vindt door het water een smaakje te geven. Gooi er eens wat komkommer in, een aquariumplantje of een ijsblokje waarin je wat natvoeding hebt opgelost! Zorg wel dat je ook dit aangemaakte water elke dag ververst.

Drinkfontein

Andere katten geven weer de voorkeur aan stromend water. Je kat kan bijvoorbeeld graag uit een druppelende kraan drinken. Daar is op zich niets mis mee, behalve dat je kat afhankelijk is van jou wanneer ze kan drinken. In deze gevallen biedt een drinkfontein vaak uitkomst. Dit water stroomt altijd en daar kan je kat altijd terecht. Ook dit water regelmatig verversen! Katten moeten voldoende drinken om hun lijf gezond te houden. De zoektocht naar de drinkvoorkeur van je kat is de moeite waard.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…