Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Wat is de beste voeding voor mijn kat?

Elke kat is anders en heeft andere behoeften. In doen en laten, maar ook qua voeding! Een jonge kat is speels en actief, terwijl een oudere kat juist wat meer slaapt. Hierdoor heeft een senior kat andere voedingsbehoeften dan een jonge kat.

Juiste voeding voor een gezonde kat

Door een voeding te geven die past bij de levensfase, levensstijl en het ras van jouw kat, kun je haar ondersteuning bieden in haar gezondheid. Kittens hebben energie nodig om te groeien en ondersteuning nodig voor hun weerstand en spijsverteringsstelsel. Senioren kunnen ondersteuning gebruiken bij het gezond ouder worden. Binnen- en gecastreerde katten hebben daarnaast weer meer kans op overgewicht. Buitenkatten kunnen, vanwege hun actievere leven, juist energierijkere voeding gebruiken.

Raskatten

Sommige raskatten kunnen soms wat ondersteuning gebruiken voor bepaalde kenmerken met betrekking tot lichaamsbouw, vacht of gezondheid. Voor veel raskatten heeft Royal Canin specifieke voedingen ontwikkeld op basis van de behoeften van dat ras. Zo helpen wij hen gezond te zijn en te blijven. Voor sommige katten zijn ook speciale vormen brokken ontwikkeld zodat de kat ze makkelijker kan oppakken of beter kan kauwen.

Kieskeurige katten

Er zijn ook katten die kieskeurig zijn en slecht eten. Terwijl het voor katten essentieel is dat ze elke dag iets eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en leververvetting te voorkomen. Voor hen bestaan er extra smakelijke voedingen. Daarnaast zijn er nog voedingen die bepaalde gezondheidsaandoeningen kunnen ondersteunen, zoals blaasgruis, artrose, tandsteenvorming of nierproblemen. Of wat dacht je van een voeding die het spijsverteringsstelsel ondersteunt?

Voedingswijzer

We snappen het als je nu denkt: maar wat is dan de beste voeding voor míjn kat? Om je te helpen heeft Royal Canin de voedingswijzer ontwikkeld. Door een klein aantal vragen te beantwoorden, heb je binnen twee minuten een suggestie van de voeding die het meest geschikt zou zijn voor jouw kat, met uitleg waarom. Heb je een specifiek probleem dat je graag zou bespreken, dan kun je een mail sturen aan ons kenniscentrum: onze deskundigen helpen je verder met een passend advies.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…