Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Waarom zou ik een kattenverzekering nemen?

Als je niet verrast wilt worden door hoge kosten als je kat iets ernstigs overkomt, dan kan het handig zijn om een verzekering af te sluiten. Elk dier kan ziek worden of een ongeluk krijgen. Met een verzekering zijn die kosten (vaak) gedekt.

Voordelen van een huisdierenverzekering

Het voordeel van een verzekering is, dat je een medisch kostenplaatje voor een heel jaar kunt maken. Je hebt dan de vaste kosten van je premie en onverwachte (hoge) medische kosten zijn dan verzekerd. Het brengt ook rust, want je weet zeker dat je je kat kunt helpen als haar iets overkomt. Je hoeft niet bang te zijn dat je haar behandeling niet kunt betalen. Zo weet je zeker dat je haar van de juiste zorg kunt voorzien.

Nadelen van een huisdierenverzekering

Net als aan elke andere verzekering, kleven ook hier nadelen aan. Als je kat al eens ziek is geweest of al wat ouder is, dan kan de verzekering wat hoger uitpakken. Daarnaast hebben alle verzekeringen, net als de zorgverzekering voor mensen, andere dekkingen. Het kost dus tijd om je hierin te verdiepen en uit te zoeken welke verzekering het beste bij jou en je kat past. Misschien wordt je kat niet ziek en betaal je de premie voor niets.

Zelf sparen

Als je dat risico wilt voorkomen, kun je er ook voor kiezen om zelf te sparen. Zet dan elke maand een x bedrag opzij, zodat je een spaarpotje opbouwt, mocht je kat dat in de toekomst nodig hebben. Het voordeel hiervan is, is dat het geld van jou blijft. Dus als je kat gezond blijft, heb je je inleg nog. Nadeel is dat je wel echt elke maand netjes moet sparen en de discipline moet hebben het niet voor andere doeleinden te gebruiken.

Welke verzekering

Zoals hierboven beschreven, kost het even tijd om uit te zoeken welke verzekering het beste bij jou en je kat past. Het loont om je er in te verdiepen, want er zijn veel verschillende tarieven, dekkingen en toelatingseisen. Online zijn er verschillende vergelijkingssites en het is de moeite die te bezoeken. Zo kun je verzekering afsluiten die past bij jouw portemonnee en je dier.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…