Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Wat zijn leuke accessoires voor mijn kat?

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar voor je kat. Hoe leuk sommige accessoires ook lijken, het is natuurlijk in de eerste plaats belangrijk dat je kat er blij van wordt!

Mooi en leuk, maar...

We gaan geen voorbeelden noemen, want we willen je niet op verkeerde ideeën brengen. Er zijn accessoires op de markt die het welzijn van je kat meer kwaad doen dan goed. Een goede manier om na te gaan of je kat blij zou worden van bepaalde attributen is om je af te vragen of het in haar natuur past. Van klimmen, jagen, verstoppen en hoog zitten worden katten blij! Onthoud bij spelletjes dat je kat ook succesvol moet kunnen zijn. Een laserlampje kan ze nooit vangen en is dus niet zo aardig.

Mooie kattenbak, maar...

Er zijn fantastische design kattenbakken op de markt. Of bakken die helemaal verwerkt worden in een mooi meubelstuk bijvoorbeeld. Dat is natuurlijk heel mooi voor jouw interieur, maar vraag je ook even af of je kat er blij van wordt. Een kattenbak met een heel krappe ingang en verder een donkere ruimte, omdat deze ingebouwd zit in een kast, kan voor katten heel onprettig zijn. Je hebt dan wel een mooi weggewerkte kattenbak, maar als ze haar behoeften er vervolgens naast doet...

Mooie klimgelegenheden

Als je op google intikt: 'huis katvriendelijk maken' krijg je een keur aan ideeën hoe je je huis katvriendelijk én mooi kunt inrichten. Katten zitten graag hoog en houden van klimmen. Dat hoeft niet te betekenen dat je je huis vol moet zetten met lelijke klimpalen. Er zijn tal van prachtige design-oplossingen die je huis voor je kat omtoveren tot een waar klimparadijs en jij toch fatsoenlijk visite kunt ontvangen! Maak er een leuk klusweekend van: kat blij, jij blij!

Katten zijn eigenwijs

Katten hebben een heel eigen mening over wat zij leuk vinden en wat niet. Je kunt het fijnste en zachtste mandje voor haar kopen en ze loopt er met opgeheven neus langs. Datzelfde kan gelden voor speeltjes. Je zult dus soms iets kopen dat niet in goede aarde valt... Daar zul je je als baasje bij neer moeten leggen. En geef toe; dit eigengereide gedrag maakt ook dat wij katten zo leuk vinden, toch?


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…