Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Waarom bestaat er andere voeding voor raskatten?

Het zijn allemaal katten en toch is een Brits Korthaar geen Ragdoll en een Siamees geen Maine Coon. Elke kat is uniek en heeft haar eigen specifieke behoeften. Royal Canin heeft daarom voor zeven raskatten een speciale voeding ontwikkeld.

Typerende kop- en kaakvorm

De korte bredere snuit van de Brits Korthaar staat in schril contrast met de driehoekige lange kop van de Siamees. De kop- en kaakvorm van de kat beïnvloeden de manier waarop de kat haar brokken oppakt. De Maine Coon neemt de brokken eerder vast met de tanden, waardoor een hogere brok handiger is. De brok met gaatje van de Siamees is speciaal ontwikkeld om de eetsnelheid te vertragen.

Lichaamsbouw en spieren

De gewrichten en beenderen van de krachtige Maine Coon worden extra belast en kunnen dus best wat ondersteuning gebruiken om sterk en soepel te blijven. Een hoog eiwit- en matig vetgehalte helpen dan weer om het lenige slanke lichaam van de Siamees optimaal te ondersteunen. De textuur en hardheid van de brok zijn aangepast aan de grootte van de kaak en de kracht van de beet. Een Maine Coon heeft dus een stevigere brok nodig dan de Siamees.

Huid- en vacht

Raskatten hebben ook vaak een andere vacht. De vacht van de Maine Coon is half lang en die van de Brits Korthaar weer dicht en dik. Deze verschillende vachten vragen ook andere voedingsbehoeften. Eiwitten helpen de vacht gezond te houden. Sommige raskatten kunnen een gevoelige huid hebben. De voedingen voor deze katten hebben dan weer extra voedingsstoffen die een gezonde huidconditie ondersteunen.

Speciale voeding is dus geen overbodige luxe

De samenstelling van de brok ondersteunt dus de specifieke behoeften van elke raskat. Nog wat voorbeelden: De voeding voor Siamese katten bevat prebiotica om een gezonde darmflora te ondersteunen en de voeding voor de Ragdoll bevat kraakbeenondersteunende voedingsstoffen. De voeding voor de Britse Korthaar bevat dan weer een hoger vezelgehalte. Door je raskat een speciaal voor haar ontwikkelde voeding te geven, ondersteun je je kat optimaal in haar gezondheid.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…