Katten en honden helpen om zo gezond mogelijke levens te leiden.

Samen voor je kat zorgen

Als je een druk gezinsleven hebt en ook een kat, dan is het wel zo fijn als er duidelijke afspraken gemaakt worden over de zorg van jullie kat. Wie geeft haar eten, wie verschoont de kattenbak? En krijgt ze wel voldoende aandacht?

Regels voor opvoeding

Als je gezin uit meerdere personen bestaat, is het belangrijk dat iedereen dezelfde regels hanteert die voor de kat gelden. Als het bijvoorbeeld niet wenselijk is dat de kat op tafel springt, moeten alle gezinsleden haar van tafel sturen. Het is voor jullie kat namelijk verwarrend als het ene baasje het wel toe staat en de andere niet. Mag de kat niet naar boven? Leg dan aan je kinderen uit dat het verwarrend is als de kat stiekem toch een keertje mee naar boven genomen wordt.

Eetschema

Ook is het fijn als het hele gezin weet wie de kat wanneer eten geeft. Zo voorkom je dat jullie kat misschien op een dag meerdere keren te eten krijgt en zo kans loopt om overgewicht te creëren. Dat is niet goed voor haar gezondheid. Daarnaast is het voor alle gezinsleden fijn als duidelijk is wie er verantwoordelijk is voor het voeren van jullie kat. Dan hoeven de andere leden zich niet af te vragen of ze nu wel of geen eten heeft gehad.

Kattenbak verschonen

Een vieze kattenbak is heel vervelend voor jullie kat. Katten zijn hygiënische dieren en houden van een schoon toilet. Als de kattenbak te vies wordt, bestaat er een kans dat ze onzindelijk wordt. Daar wordt niemand in het gezin blij van. Maak daarom een schema wie wanneer de kattenbak verschoont. Jullie kat zal jullie dankbaar zijn...

Voldoende aandacht

Als er veel mensen in huis wonen, zou je denken dat de kat dan voldoende aandacht krijgt. Er zijn tenslotte best veel mensen thuis. Toch kan het gebeuren dat juist iedereen van elkaar denkt dat ze aandacht aan de kat besteden, maar als het puntje bij paaltje komt: zit jullie kat heel vaak alleen. Zeker binnenkatten hebben dagelijks speeltijd nodig om in beweging te blijven, maar ook zeker om verveling tegen te gaan. Bespreek dus regelmatig met het gezin of de kat voldoende aandacht krijgt.


Deel dit bericht

Andere relevante kennis voor katten in deze levensfase…